Tips voor de barbecue

Elektrische barbecue:
Leg het snoer stevig vast op de grond en pas op met regen.

Gasbarbecue:
Plaats de gasfles rechtop naast de barbecue!

Houtskool barbecue:
- Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaatst u aanmaakblokjes, die u vervolgens aansteekt. Volg de aanwijzigingen op de verpakking van de barbecue/houtskool/aanmaakblokjes. Wanneer de houtskool gloeit, kan het over de barbecue verspreid worden.
- Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste temperatuur bereikt om het vlees mooi te grillen.
- Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoeft u de barbecue niet opnieuw aan te steken.
Ga uit van onderstaande volgorde bij het bakken van vlees, en let goed op de kleur van het vlees:
1. Rundvlees
2. Kalfs- en lamsvlees, spiesen(rose/gaar)
3. Varkensvlees en papillotten(helemaal gaar)
4. Voorgegaarde producten: worstjes, spareribs, kipproducten

www.barbecueleunen.nl | 06-12571024 | bbqleunen@hotmail.com(klik)

©barbecueleunen, 2024