Algemene tips

- Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren.
- Geef het vlees de tijd om bruin te worden, teveel omdraaien is niet goed.
- Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken blijft het vlees sappiger.
- Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren, hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
- Dep gemarineerd vlees goed droog met keukenpapier voordat het geroosterd wordt.
- Strooit van tevoren nooit zou op het vlees; er verschijnt vocht dat het bruin worden van het vlees bemoeilijkt.
- Trek vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los! Laat het even liggen, later gaat het vanzelf los.
- Rauw vlees heeft langer de tijd nodig om gaar te worden dan voorgegaard vlees.

www.barbecueleunen.nl | 06-12571024 | bbqleunen@hotmail.com(klik)

©barbecueleunen, 2024